Stengelgroente

Stengelgroente

Meer info
Argenteuil - Asperge - 2020

Argenteuil - Asperge - 2020

Asperge Vroege van Argenteuil kan gebruikt worden voor groene en witte asperges. De takken kunnen ook als snijgroen gebruikt worden in boeketten. Plantafstand: 110 x 35 cm. Zaaitijd: maart - mei LET OP: Aanbiedingzaden ivm aflopende houdbaarheidsdatum 2020

Meer info
Argenteuil - Tuinasperge

Argenteuil - Tuinasperge

Asperges zijn een ware delicatesse. Het kweken van Vroege van Argenteuil asperges gaat als volgt:   Zaaien / Kweken Asperges 1e jaar: zaai asperge zaden van maart - april in de vollegrond op een zaaibed in regels, regelafstand 20 cm, in de regels 10 cm. In de herfst met oude natuurmest toedekken. 2e jaar: de aspergeplanten na de winter in een voor zetten op ca 30 cm van elkaar en met 10 cm aarde afdekken. De diepte van de voor is 35 cm en 40 cm breed. Voor de winter met stalmest bedekken. 3e jaar: zodra de asperge planten beginnen uit te lopen, het aspergebed ophogen tot 35 cm hoge ruggen. De eerste oogst is in mei-juni. De asperge-bedden kunnen 8-10 jaar gehandhaafd blijven.

Meer info
Argenteuil - Tuinasperge

Argenteuil - Tuinasperge

Asperges Argenteuil is een traditionele witte asperge die zeer veel wordt gebruikt in de keuken, het is een ware delicatesse. Deze asperge kan ook worden gebruikt voor de groene teelt. Houdt er rekening mee dat de eerste asperge oogst na 3 jaar plaatsvind. De 8-10 jaar daarna kunt u van dezelfde Argenteuil planten overheerlijke asperges oogsten. Het kweken van Vroege van Argenteuil asperges gaat als volgt:   Zaaien / Kweken Asperges 1e jaar: zaai asperge zaden van maart - april in de vollegrond op een zaaibed in regels, regelafstand 20 cm, in de regels 10 cm. In de herfst met oude natuurmest toedekken. 2e jaar: de aspergeplanten na de winter in een voor zetten op ca 30 cm van elkaar en met 10 cm aarde afdekken. De diepte van de voor is 35 cm en 40 cm breed. Voor de winter met stalmest bedekken. 3e jaar: zodra de asperge planten beginnen uit te lopen, het aspergebed ophogen tot 35 cm hoge ruggen. De eerste oogst is in mei-juni. De asperge-bedden kunnen 8-10 jaar gehandhaafd blijven.

Meer info
Blanc Amélioré- Kardonzen

Kardonzen of Kardoen is een oude meerjarige groente uit het Middellandse Zeegebied, met name populair in Italie en Frankrijk.  De (liefst jonge) gebleekte bladribben van Kardoen worden geblancheert of gekookt en gegeten als groente. De smaak van de kardoen lijkt nog het meest op artisjokken, ietwat bitterzoet van smaak. Kardoen is een overblijvende plant, maar moet ?s winters wel worden afgedekt. Bind vanaf eind augustus de stengels bij elkaar en bedek deze met zwarte folie. 3-4 weken later kan worden geoogst. De zaden van de Kardonzen of Kardoen vanaf maart - april in potjes zaaien en half mei buiten uitplanten.

Meer info
Blauwgroene Winter - Prei

Blauwgroene Winter - Prei

Blauwgroene Winter Prei is een prei voor oogste in de late herfst, de winter of het vroege voorjaar, afhankelijk van de winteromstandigheden. Plant de Prei in diepe gaten, of zaai in geultjes die later worden aangeaard om zo langere witte schachten te krijgen. Prei verlangt een voedselrijke grond.   Teeltwijze / zaaien prei Zaaien: zaden van de winterprei van begin tot eind april onder glas zaaien en vervolgens in juli uitplanten.  Buiten direct ter plaatse of op een zaaibed zaaien van begin tot half mei. Oogsten: begin november - april Plantafstand: 40 x 15 cm.  

Meer info
Blauwgroene Winter Prei

Blauwgroene Winter Prei

Blauwgroene Winter Prei zaden van april tot half mei in de vollegrond zaaien op een zaaibed en uitplanten als de plantjes de dikte hebben van een potlood. Prei groeit bij voorkeur op een vruchtbare, goed losgemaakte en flink bemeste grond.

Meer info
Blauwgroene Winterprei Farinto - Pilstar

Blauwgroene Winterprei Farinto - Pilstar

Blauwgroene winterprei Farinto is speciaal ontwikkeld voor de late herfst en winterteelt. Dit ras doorstaat de hevigste winterkou en groeit dadelijk na de vorst (in het vroege voorjaar) uit tot zware, dikke prei. Een zeer hoge kwaliteit met een uitstekende smaak. Zaaien: prei voor de late herfst- en winterteelt wordt in april direct in de vollegrond gezaaid. Prei groeit het best in een humusrijke grond met een losse structuur. Vóór het planten de grond diep losmaken. Uitplanten in juli als de plantjes de dikte van een potlood hebben. Plant in voren (geultjes) van 10-15 cm diep. Afstand tussen de voren 40 cm. Afstand tussen de planten in de voor 15 cm. Regelmatig gieten. Oogst: december-februari.

Meer info
Bosuien Rood - Red Ninja

Bosuien Rood - Red Ninja

De Red Ninja Bosui heeft een unieke rode kleur en vormt bijna geen knolletje. Deze rode bosui, of ook wel lente-ui, heeft een lekkere smaak en is wat pittiger dan gewone bosuitjes. Unieke Rode kleur Prachtig contrast in salades Iets pittiger Omdat de Red Ninja vrijwel geen bolletje vormt kan deze bosui in zijn geheel gebruikt en versnipperd worden, heerlijk in bijvoorbeeld rauwkostschotels en soepen.   Zaaien: Vanaf begin maart tot en met juni in regels of rijen met een onderlinge afstand van 15 cm. Tijdens de teelt de grond voldoende vochtig houden. Zaai nooit twee jaar achtereen uien op dezelfde plek. Dit om ziekten en aantastingen zoveel mogelijk te vermijden.

Meer info
Citroengras

Citroengras

Kweek nu vers citroengras voor uw Oosterse gerechten. Citroengras is een snelgroeiende aromatische grassoort met bolvormige stengels en kan wel 1,5 meter hoog worden. De bladeren van citroengras worden veelal in de Aziatische keuken gebruikt, met name in de Thaise, Indische, Vietnamese en Indonesische keuken. Citroengras bladeren hebben een zure, frisse, citroenachtige smaak. De bladeren en stengel van citroengras worden meegekookt of meegestoofd en voor consumpie uit de gerechten verwijderd. De botanische naam van citroengras is 'Cymbopogon citratus'. In de supermarkt vindt u citroengras normaliter on de naam 'Sereh' of 'Serai'. De zaden vanaf februari t/m augustus binnenshuis opkweken in een zaaibakje bij minimaal 20°C. Citroengras is een overblijvende warmteminnende plant en is niet vorst bestendig. Minimum temperatuur is 10°C, daarom kunt u citroengras het beste in potten kweken.

Meer info
De Carentan 2 Herfstprei - Organic

De Carentan 2 Herfstprei - Organic

Biologische De Carentan 2 Herfstprei Buzzy Organic Zaden   Biologische Zaden: EU keurmerk Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt gecontroleerd door de stichting Skal en herkenbaar aan het Europees eu-organic en eko-keurmerk. De biologische productiemethode onderscheidt zich door het gebruik van organische meststoffen en mechanische onkruidbestrijding tijdens de teelt.

Meer info
Golden Spartan - Bleekselderij

Golden Spartan - Bleekselderij

Golden Spartan is een lichtgroene bleekselderij die bij een dichte plantafstand in de herfst verkleurd naar groen-geel.   Teeltwijze / zaaien bleekselderij Vroege teelt: warm voorzaaien van februari tot april en in april tot half juni uitplanten. Buiten: zaaien op een zaaibed of ter plaatse op regels van mei tot juni. Het is ook mogelijk bleekselderij in het voorjaar of herfst onder glas te telen. Plantafstand: 30 x 30 cm.

Meer info
Hannibal herfstreuzen 2 - Organic

Hannibal Herfstreuzen 2 - Organic

Biologische Hannibal Herfstreuzen Buzzy Organic Zaden   Biologische Zaden: EU keurmerk Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt gecontroleerd door de stichting Skal en herkenbaar aan het Europees eu-organic en eko-keurmerk. De biologische productiemethode onderscheidt zich door het gebruik van organische meststoffen en mechanische onkruidbestrijding tijdens de teelt.

Meer info