Kiemgroente & Microgreens

Kiemgroente &Amp; Microgreens

Microgreens, Kiemgroente en Spruitgroente, Gemakkelijk, Lekker, Gezond en snel te kweken! Spruitgroente kweek je simpelweg met water en je eet de hele kiemen.  Microgreens kweek je in de aarde (binnen of buiten) en oogst je na circa 1-2 weken de stengel en het blad, dit heten micro leaves. Of je laat de microgreens iets langer groeien en oogst na 3-4 weken alleen de bladeren: baby leaves. Gebruik kiemgroenten en microgreens in je salade of voeg net even dat stukje extra toe op je boterham.

Meer info
Alfalfa - Organic Sprouting

Alfalfa - Organic Sprouting

Biologische Alfalfa spruitgroente van BIO Knip & Eet hebben een frisse, zachte smaak en heerlijke structuur. In talrijke gerechten te gebruiken als garnering, in salades of bijvoorbeeld op een sandwich kaas met ei en tomaat. Alfalfa groentespruiten zijn rijk aan vitaminen en mineralen en al na 7 dagen klaar voor consumptie.   Alfalfa spruitgroente kweken Kiemgroenten kunt u het hele jaar binnen in huis zaaien. Zaai ongeveer een eetlepel kiemzaden per keer. De zaden eerst goed spoelen en bij voorkeur 6 uur in het water laten weken. Vervolgens laten kiemen in een bijvoorbeeld een kiemgroenten kweekset of pot bij circa 15 tot 20 graden. Niet te warm en bij voorkeur in het donker plaatsen voor mooi gebleekte kiemen. Spoelen Twee à drie keer per dag grondig spoelen om de kiemen fris en schoon te houden. Bij warm weer vaker spoelen. Goed spoelen is zeer belangrijk voor een goed eindresultaat. Overtollig water goed laten weglopen. Bewaren Na de oogst kunnen de kiemen eventueel in een afgesloten schaal een paar dagen in de koelkast bewaard worden.

Meer info
Basilicumkers - Organic Sprouting

Basilicumkers - Organic Sprouting

Biologische Basilicumkers spruitgroente van BIO Knip & Eet smaken uitstekend als laatste toevoeging bij verse pasta, noedels. Basilicum wordt ook veel gebruikt in Mediterrane, Thaise en Indonesische gerechten. Na 14 dagen klaar voor consumptie.   Basilicumkers spruitgroente kweken Kiemgroenten kunt u het hele jaar binnen in huis zaaien. Zaai ongeveer een eetlepel kiemzaden per keer. De zaden eerst goed spoelen en bij voorkeur 6 uur in het water laten weken. Vervolgens laten kiemen in een bijvoorbeeld een kiemgroenten kweekset of pot bij circa 15 tot 20 graden. Niet te warm en bij voorkeur in het donker plaatsen voor mooi gebleekte kiemen. Spoelen Twee à drie keer per dag grondig spoelen om de kiemen fris en schoon te houden. Bij warm weer vaker spoelen. Goed spoelen is zeer belangrijk voor een goed eindresultaat. Overtollig water goed laten weglopen. Bewaren Na de oogst kunnen de kiemen eventueel in een afgesloten schaal een paar dagen in de koelkast bewaard worden.

Meer info
Bloedzuring - Microgreens

Bloedzuring - Microgreens

Vanwege het lichtgroene blad met bloedrode bladnerf is bloedzuring is misschien wel 1 van de meest opvallende micro leaves. De lichtzure smaak laat zich goed combineren met ei-, kaas en vis-gerechten. Blad eetbaar Oogstbaar na 3 weken Bereiden als spinazie Werkt bloedzuiverend en tegen maag- en darmstoornissen Ook mooi als decoratieve plant Microgreens Microgreens of microgroenten is een verzamelnaam voor groenten en kruiden, die je in een heel jong stadium al oogst en rauw eet. Je herkent ze vaak aan een pittige smaak, die heerlijk is als versterker in een salade of soep. Microgreens worden onderverdeeld in twee groepen: Micro leaves: Je oogst en eet zowel de stengel als het blad in een heel jong stadium.Voorbeelden: Citroenbasilicum, Borage, Mosterd Red Frills, Bloedzurig, Boerenkool, Radijs, Tuinkers, Tatsoi, Mizuna Red Baby leaves: De baby leaves groeien iets langer door en hiervan eet je alleen het blad.Voorbeelden: Mosterd Red Frills, Boerenkool, Sla gemengd, Snijbiet gemengd, Tatsoi, Mizuna red, Peashoots Sommige microgreens kun je als micro en als baby leaf kweken. Zaaien microgreens Microgroenten kennen in principe geen seizoenen, kweek ze gedurende het gehele jaar. Zaai micro leaves en baby leaves bij voorkeur in aarde. Zaai de zaadjes in de vollegrond of in een pot. Bedek ze met een dun laagje aarde en geef water. Zaai dicht op elkaar, microgreens blijven immers klein. Na 1 tot 3 weken kun je al oogsten!

Meer info
Boerenkool Westlandse Herfst - Microgreens

Boerenkool Westlandse Herfst - Microgreens

Deze Westlandse herfstboerenkool is een razendsnel groeiende microgreen en kan al na een week geoogst worden. Het botermalse blad van de baby leaf is ideaal voor in een smoothie. Stengel en blad eetbaar Oogstbaar na 1 week zowel als microleaf als babyleaf  Planten zijn goed winterhard Het blad is fraai gekroesd Uitmuntende smaak Microgreens Microgreens of microgroenten is een verzamelnaam voor groenten en kruiden, die je in een heel jong stadium al oogst en rauw eet. Je herkent ze vaak aan een pittige smaak, die heerlijk is als versterker in een salade of soep. Microgreens worden onderverdeeld in twee groepen: Micro leaves: Je oogst en eet zowel de stengel als het blad in een heel jong stadium.Voorbeelden: Citroenbasilicum, Borage, Mosterd Red Frills, Bloedzurig, Boerenkool, Radijs, Tuinkers, Tatsoi, Mizuna Red Baby leaves: De baby leaves groeien iets langer door en hiervan eet je alleen het blad.Voorbeelden: Mosterd Red Frills, Boerenkool, Sla gemengd, Snijbiet gemengd, Tatsoi, Mizuna red, Peashoots Sommige microgreens kun je als micro en als baby leaf kweken. Zaaien microgreens Microgroenten kennen in principe geen seizoenen, kweek ze gedurende het gehele jaar. Zaai micro leaves en baby leaves bij voorkeur in aarde. Zaai de zaadjes in de vollegrond of in een pot. Bedek ze met een dun laagje aarde en geef water. Zaai dicht op elkaar, microgreens blijven immers klein. Na 1 tot 3 weken kun je al oogsten!

Meer info
Broccolikers - Organic Sprouting

Broccolikers - Organic Sprouting

Biologische Broccolikers spruitgroente van BIO Knip & Eet is een krachtige smaakmaker in salades, vlees- en visgerechten en op sandwiches met kaas. Broccolikers is net als andere koolsoorten rijk aan vitaminen, mineralen en anti-oxydanten. Al na 7 dagen klaar voor consumptie.   Broccolikers spruitgroente kweken Kiemgroenten kunt u het hele jaar binnen in huis zaaien. Zaai ongeveer een eetlepel kiemzaden per keer. De zaden eerst goed spoelen en bij voorkeur 6 uur in het water laten weken. Vervolgens laten kiemen in een bijvoorbeeld een kiemgroenten kweekset of pot bij circa 15 tot 20 graden. Niet te warm en bij voorkeur in het donker plaatsen voor mooi gebleekte kiemen. Spoelen Twee à drie keer per dag grondig spoelen om de kiemen fris en schoon te houden. Bij warm weer vaker spoelen. Goed spoelen is zeer belangrijk voor een goed eindresultaat. Overtollig water goed laten weglopen. Bewaren Na de oogst kunnen de kiemen eventueel in een afgesloten schaal een paar dagen in de koelkast bewaard worden.

Meer info
Citroenbasilicum - Microgreens

Citroenbasilicum - Microgreens

Citroenbasilicum is een fris-groene microgreen met een zoete citrus smaak. Stengel en blad eetbaar Oogstbaar na 2 weken Aangename citroensmaak en geur Heldergroen blad en witte bloesem Geschikt om in een pot op te kweken Lekker bij zoete desserts of als smaakverrassing in cocktails. Microgreens Microgreens of microgroenten is een verzamelnaam voor groenten en kruiden, die je in een heel jong stadium al oogst en rauw eet. Je herkent ze vaak aan een pittige smaak, die heerlijk is als versterker in een salade of soep. Microgreens worden onderverdeeld in twee groepen: Micro leaves: Je oogst en eet zowel de stengel als het blad in een heel jong stadium.Voorbeelden: Citroenbasilicum, Borage, Mosterd Red Frills, Bloedzurig, Boerenkool, Radijs, Tuinkers, Tatsoi, Mizuna Red Baby leaves: De baby leaves groeien iets langer door en hiervan eet je alleen het blad.Voorbeelden: Mosterd Red Frills, Boerenkool, Sla gemengd, Snijbiet gemengd, Tatsoi, Mizuna red, Peashoots Sommige microgreens kun je als micro en als baby leaf kweken. Zaaien microgreens Microgroenten kennen in principe geen seizoenen, kweek ze gedurende het gehele jaar. Zaai micro leaves en baby leaves bij voorkeur in aarde. Zaai de zaadjes in de vollegrond of in een pot. Bedek ze met een dun laagje aarde en geef water. Zaai dicht op elkaar, microgreens blijven immers klein. Na 1 tot 3 weken kun je al oogsten!

Meer info
Daikonkers - Organic Sprouting

Daikonkers - Organic Sprouting

Biologische Daikonkers of ook wel Radijskers spruitgroente van BIO Knip & Eet is heerlijk pittig van smaak en voegt duidelijk smaak toe aan uw gerechten. Overheerlijk in salades, Oosterse gerechten of als broodbeleg met kaas. Daikon Radijskers is rijk aan vitamines en al na 5 dagen klaar voor consumptie.   Daikonkers - Radijskers spruitgroente kweken Kiemgroenten kunt u het hele jaar binnen in huis zaaien. Zaai ongeveer een eetlepel kiemzaden per keer. De zaden eerst goed spoelen en bij voorkeur 6 uur in het water laten weken. Vervolgens laten kiemen in een bijvoorbeeld een kiemgroenten kweekset of pot bij circa 15 tot 20 graden. Niet te warm en bij voorkeur in het donker plaatsen voor mooi gebleekte kiemen. Spoelen Twee à drie keer per dag grondig spoelen om de kiemen fris en schoon te houden. Bij warm weer vaker spoelen. Goed spoelen is zeer belangrijk voor een goed eindresultaat. Overtollig water goed laten weglopen. Bewaren Na de oogst kunnen de kiemen eventueel in een afgesloten schaal een paar dagen in de koelkast bewaard worden.

Meer info
Doperwten - Microgreens

Doperwten - Microgreens

Doperwten zijn leuke en smakelijke baby leaves die vaak al na 7 dagen geoogst kan worden. De zoete scheuten laten zich zeer goed combineren op sandwiches, in salades of soepen. Stengel en blad eetbaar Oogstbaar na 7 dagen Goed smakenden boon Bestand tegen slecht weer Zeer productief Microgreens Microgreens of microgroenten is een verzamelnaam voor groenten en kruiden, die je in een heel jong stadium al oogst en rauw eet. Je herkent ze vaak aan een pittige smaak, die heerlijk is als versterker in een salade of soep. Microgreens worden onderverdeeld in twee groepen: Micro leaves: Je oogst en eet zowel de stengel als het blad in een heel jong stadium.Voorbeelden: Citroenbasilicum, Borage, Mosterd Red Frills, Bloedzurig, Boerenkool, Radijs, Tuinkers, Tatsoi, Mizuna Red Baby leaves: De baby leaves groeien iets langer door en hiervan eet je alleen het blad.Voorbeelden: Mosterd Red Frills, Boerenkool, Sla gemengd, Snijbiet gemengd, Tatsoi, Mizuna red, Peashoots Sommige microgreens kun je als micro en als baby leaf kweken. Zaaien microgreens Microgroenten kennen in principe geen seizoenen, kweek ze gedurende het gehele jaar. Zaai micro leaves en baby leaves bij voorkeur in aarde. Zaai de zaadjes in de vollegrond of in een pot. Bedek ze met een dun laagje aarde en geef water. Zaai dicht op elkaar, microgreens blijven immers klein. Na 1 tot 3 weken kun je al oogsten!

Meer info
Duo set Kweekpot Kiemgroenten - Spruitgroente

Duo Set Kweekpot Kiemgroenten - Spruitgroente

Set van 2 Kweekpotten met RVS rooster, houder en afdruipschaal om op een schone en gemakkelijke manier kiem- en spruitgroente te kweken. Strooi een lepel zaad in de kweekpot Voeg ruim lauw water toe Draai deksel erop en goed afgieten Spoel 2 à 3 keer per dag Zet kweekpot weg bij ca. 20 °C Gratis zakje zaden biologische Daikon en Salade Mix bijgeleverd. Geschikt voor alle soorten kiem- en spruitgroenten.   Kiemgroenten / Spruitgroenten kweken met een kweekpot Kweekpot om op een schone en gemakkelijke manier kiem- en spruitgroente te kweken. Strooi een lepel zaad in de kweekpot Voeg ruim lauw water toe Draai deksel erop en goed afgieten Spoel 2 à 3 keer per dag Zet kweekpot in een donkere ruimte bij ca. 20 °C Afhankelijk van de soort kiemgroenten zijn de groentespruiten na 5-14 dagen gereed voor consumptie.

Meer info
Kiemgroenten Kweekset - Sprouting Tower

Kiemgroenten Kweekset - Sprouting Tower

Met deze kiemgroente kweekset kunt u op een schone en gemakkelijke manier kiem- en spruitgroente kweken. De kweekset is lichtdoorlatend, heeft een goede luchtcirculatie en heeft daardoor het perfecte kweekklimaat. Inhoud: 3 kweeklagen 1 deksel 1 waterreservoir 3 zakjes zaden kiemgroente (rode koolrabi, salade mix, pikante salade mix) 1 x handleiding Alle onderdelen zijn gemakkelijk schoon te maken en kan eventueel ook in de vaatwasser. Geschikt voor alle soorten kiem- en spruitgroenten.

Meer info
Komkommerkruid - Microgreens

Komkommerkruid - Microgreens

Komkommerkruid is een microgreen die goed te combineren is met visgerechten en op sandwiches. Stengel en blad eetbaar Oogstbaar na 2 weken Ook de mooie blauwe bloemen zijn geschikt voor garnering Vers blad is geschikt voor in salades Geschikt om in een pot op te kweken Microgreens Microgreens of microgroenten is een verzamelnaam voor groenten en kruiden, die je in een heel jong stadium al oogst en rauw eet. Je herkent ze vaak aan een pittige smaak, die heerlijk is als versterker in een salade of soep. Microgreens worden onderverdeeld in twee groepen: Micro leaves: Je oogst en eet zowel de stengel als het blad in een heel jong stadium.Voorbeelden: Citroenbasilicum, Borage, Mosterd Red Frills, Bloedzurig, Boerenkool, Radijs, Tuinkers, Tatsoi, Mizuna Red Baby leaves: De baby leaves groeien iets langer door en hiervan eet je alleen het blad.Voorbeelden: Mosterd Red Frills, Boerenkool, Sla gemengd, Snijbiet gemengd, Tatsoi, Mizuna red, Peashoots Sommige microgreens kun je als micro en als baby leaf kweken. Zaaien microgreens Microgroenten kennen in principe geen seizoenen, kweek ze gedurende het gehele jaar. Zaai micro leaves en baby leaves bij voorkeur in aarde. Zaai de zaadjes in de vollegrond of in een pot. Bedek ze met een dun laagje aarde en geef water. Zaai dicht op elkaar, microgreens blijven immers klein. Na 1 tot 3 weken kun je al oogsten!

Meer info
Koolrabi blauwpaars - Organic Sprouting

Koolrabi Blauwpaars - Organic Sprouting

Biologische Blauw-Paarse Koolrabi spruitgroente kunnen eenvoudig met water worden opgekweekt. Deze Koolrabi produceert een prachtige diep paarse spruit met veel vitamines en voedingsstoffen. Het is een mild, zoete, kool en nootachtig smakende spruit die bij bijna bij elk gerecht past als garnering. Rijk aan vitamine A, B, C, E en K. Al na 7 dagen klaar voor consumptie.   Koolrabi spruitgroente kweken Kiemgroenten kunt u het hele jaar binnen in huis zaaien. Zaai ongeveer een eetlepel kiemzaden per keer. De zaden eerst goed spoelen en bij voorkeur 6 uur in het water laten weken. Vervolgens laten kiemen in een bijvoorbeeld een kiemgroenten kweekset of pot bij circa 15 tot 20 graden. Niet te warm en bij voorkeur in het donker plaatsen voor mooi gebleekte kiemen. Spoelen Twee à drie keer per dag grondig spoelen om de kiemen fris en schoon te houden. Bij warm weer vaker spoelen. Goed spoelen is zeer belangrijk voor een goed eindresultaat. Overtollig water goed laten weglopen. Bewaren Na de oogst kunnen de kiemen eventueel in een afgesloten schaal een paar dagen in de koelkast bewaard worden.

Meer info