Knol- en wortelgroente

Knol- En Wortelgroente

Meer info
4 kleurenmengsel Bieten

4 Kleurenmengsel Bieten

Een 4 kleurenmengsel van verschillende soorten bieten met onder andere: Albina Burpee Golden Kogel 2 Chioggia   Zaaien: Vanaf half april tot half juli in de volle- grond in regels; in de regels eventueel iets uitdunnen Oogsten: Juli-Oktober

Meer info
Ailsa Craig - Reuzenui

Ailsa Craig - Reuzenui

Ailsa Craig is een echte reuzenui, deze reus onder de uien kan wel 600 - 1000 gram zwaar worden!   Teeltwijze / Zaaien - Reuzenui Zaaien: Reuzenui zaden vanaf maart tot eind april direct in de volle grond in regeltjes zaaien. Na circa 6 weken iets uitdunnen. Kan eventueel ook al vroeger onder glas worden gezaaid. Bemest de grond elke 2-3 weken flink om de groei te bevorderen.

Meer info
Allervroegste wonder - Zilverui

Allervroegste Wonder - Zilverui

Allervroegste wonder is een vroege zilverui die veel wordt gebruikt voor de inmaak. De verse uitjes kunnen ook in soepen en in andere gerechten worden gebruikt.  Teeltwijze / Zaaien Zilverui Zaaien: Ter plaatse van eind maart tot eind mei Er kan breedwerpig worden gezaaid en op regels met 10cm tussenruimte. Oogst: Half juli tot eind augustus.

Meer info
Amsterdam Bak 2 - Zomerwortel

Amsterdam Bak 2 - Zomerwortel

Amsterdam is een vroege zomerwortel, die ook in het vroege voorjaar en late najaar onder glas kan worden geteeld. Zaden van Amsterdamse Bak 2 wortels vanaf half maart tot begin juli in de vollegrond zaaien op regels. Later eventueel iets uitdunnen.

Meer info
Amsterdamse Bak 2 Maxi - Wortel

Amsterdamse Bak 2 Maxi - Wortel

Maxi is een selectie van het bekende wortel ras Amsterdamse Bak. Deze Wortel Maxi is een verbeterde selectie met fijne wortels, een mooie kleur en sterk donkergroen lof.   Teeltwijze / Zaaien Wortel Glasteelt: Zaaien ter plaatse vanaf januari tot half maart onder glas. Oogst van juni tot juli. Buiten: In de vollegrond zaaien vanaf maart tot eind juni. Oogst van juli tot oktober. Er kan ook breedwerpig en op regels met 25cm. tussenruimte worden gezaaid. Geen verse mest gebruiken en vruchtwisseling toepassen.  

Meer info
April Cross F1 - Zomerramenas

April Cross F1 - Zomerramenas

April Cross F1 is een japanse hybride Rettich Zomerramenas. Deze zomerramenas is goed van smaak en wordt niet snel voos. Ramenas April Cross zaden vanaf half maart tot half april onder glas zaaien, of vanaf half april tot half augustus direct in de vollegrond.

Meer info
Aramis - Zomerrapen

Aramis - Zomerrapen

Aramis zijn smakelijke kleine ronde zomerrapen of knollen met een paarse kraag. Het is een gemakkelijke groente voor een voedselrijke en vochtige grond. De grond in het begin van de groeiperiode goed vochtig houden en tijdig oogsten.   Zaaien / teeltwijze zomerrapen Zomerrapen Aramis van eind juni - augustus direct buiten zaaien op regels of breedwerpig, later eventueel uitdunnen. Plantafstand: 10 x 25 cm. Oogsten Van juli - oktober kunt u de zomerrapen oogsten, de rapen zijn dan zo'n 6 tot 8 cm groot.

Meer info
Bel Image Radijs

Bel Image Radijs

Bel Image radijs zaden vanaf half februari tot half maart zaaien onder glas, of vanaf half maart tot half augustus direct in de vollegrond. Bel Image zijn heerlijke oranjerode radijsjes vol met vitaminen, ook zeer geschikt voor de kindertuin.

Meer info
Berlikum 2 Winterwortelen - Organic

Berlikum 2 Winterwortelen - Organic

Biologische Berlikum 2 Winterwortelen Buzzy Organic Zaden   Biologische Zaden: EU keurmerk Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt gecontroleerd door de stichting Skal en herkenbaar aan het Europees eu-organic en eko-keurmerk. De biologische productiemethode onderscheidt zich door het gebruik van organische meststoffen en mechanische onkruidbestrijding tijdens de teelt.

Meer info
Berlikumer 2 - Winterwortel

Berlikumer 2 - Winterwortel

Wortel Berlikumer zaden vanaf half maart tot begin juni in de vollegrond zaaien op regels. Later eventueel iets uitdunnen. Berlikumer Zomerwortel is een productief wortel ras en uitermate geschikt om gedurende de winter binnen te bewaren.

Meer info
Bewaarui Rijnsburger - Organic

Bewaarui Rijnsburger - Organic

Deze biologische Rijnsburger is een uiensoort die geschikt is voor langdurige bewaring, een echte bewaarui. Zaai de uien zaden bij voorkeur niet naast radijs, kool, bonen of erwten. Zaaien: De Rijnsburger Bewaarui zaden van begin maart tot eind april in de vollegrond in regeltjes zaaien. Na circa 6 weken iets uitdunnen. Rijnsburger is een uien soort die geschikt is voor langdurige bewaring, een echte bewaarui. Zaai de uien zaden bij voorkeur niet naast radijs, kool, bonen of erwten. Biologische Zaden: EU keurmerk Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt gecontroleerd door de stichting Skal en herkenbaar aan het Europees eu-organic en eko-keurmerk. De biologische productiemethode onderscheidt zich door het gebruik van organische meststoffen en mechanische onkruidbestrijding tijdens de teelt.

Meer info
Bonilla F1 - Zaaisjalot

Bonilla F1 - Zaaisjalot

Bonilla F1 is een hybride zaai sjalot met sjalotjes van 3 - 4,5 cm groot. De geoogste sjalotten zijn zacht van smaak en zijn goed te bewaren.  Oogsten van deze Bonilla F1 hybride zaaisjalot is 1-3 weken later dan van plantsjalotten, maar vroeger dan die van uien.   Teeltwijze / Zaaien - Zaai Sjalot Zaaien: Begin maart tot eind april zaaien in de volle grond in regeltjes. Na circa 6 weken iets uitdunnen. Oogsten: Sjalotten oogsten wanneer het loof afsterft, de sjalotten daarna laten drogen.

Meer info