Koolgroente

Koolgroente

Meer info
Alpha 7 Bloemkool

Alpha 7 Bloemkool

Bloemkool Alpha zaden kunnen zowel voor de vroege als late teelt gebruikt worden: Vroege teelt: van september - oktober of januari-februari op een zaaibed onder glas zaaien. Uitplanten in maart of april. Late teelt: vanaf eind maart tot half mei in de vollegrond op een zaaibed zaaien; 6 weken later uitplanten. Ook geschikt voor weeuwenteelt

Meer info
Amazing - Bloemkool

Amazing - Bloemkool

Amazing is een echt bloemkool tuindersras voor de zomer- en vroege herfstteelt. Deze bloemkool heeft een opgerichte groei en een goede zelfdekbaarheid.   Teeltwijze / zaaien bloemkool Zomer- en herfstteelt: zaaien van maart tot half juni en later uitplanten.   Plantafstand 60 x 60 cm.

Meer info
Aziatische Mesclun Sla - Organic

Aziatische Mesclun Sla - Organic

Aziatische mesclun is een bioligisch zadenmengsel van jong te oogsten bladgewassen zoals: paksoi raapsteel rucola rode en groene bladmosterd Al deze gewassen zijn kruisbloemigen en maken deel uit van de kolenfamilie. Een mengsel van smakelijke en vitamine rijke slasoorten. Ideaal mengsel bij al uw gerechten of als salade. Zaai wekelijks een beetje om regelmatig te kunnen plukken of snijden.     Zaaien: vanaf maart tot eind augustus. Breedwerpig of op regels zaaien. Onderlinge regel afstand 25 cm. Dik zaaien. Houdt de grond gedurende de teelt voldoende vochtig. Oogst: mei tot oktober. Biologische Zaden: EU keurmerk Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt gecontroleerd door de stichting Skal en herkenbaar aan het Europees eu-organic en eko-keurmerk. De biologische productiemethode onderscheidt zich door het gebruik van organische meststoffen en mechanische onkruidbestrijding tijdens de teelt.

Meer info
Calabrese natalino Broccoli

Calabrese Natalino Broccoli

Calabria Broccoli zaden van februari - maart onder glas zaaien, verspenen en in mei buiten planten. Of vanaf half april direct buiten zaaien, verspenen en uitplanten. Broccoli is rijk aan vitamine C en is één van de meest gezonde groenten. Ook geschikt voor weeuwenteelt

Meer info
Calabrese Natalino Broccoli - Organic

Calabrese Natalino Broccoli - Organic

Biologische Calabrese Natalino Broccoli Buzzy Organic Zaden Geschikt voor weeuwenteelt Biologische Zaden: EU keurmerk Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt gecontroleerd door de stichting Skal en herkenbaar aan het Europees eu-organic en eko-keurmerk. De biologische productiemethode onderscheidt zich door het gebruik van organische meststoffen en mechanische onkruidbestrijding tijdens de teelt.

Meer info
Cape Horn F1 - Spitskool

Cape Horn F1 - Spitskool

Spitskool Cape Horn F1 is een snel groeiende tuindershybride spitskool voor de voorjaars-, zomer- en herfstteelt. Geschikt voor korte bewaring. Spitskool verlangt een voedselrijke en vochtige grond. De grond in het begin van de groeiperiode goed vochtig houden. Ook geschikt voor weeuwenteelt   Teeltwijze / zaaien spitskool Zaaien: onder glas van half januari tot eind maart en buiten op zaaibed of ter plaatse van half maart tot begin juli. In het najaar zaaien en beschut overwinteren is ook mogelijk. Uitplanten van eind maart tot begin augustus. Oogsten: van begin juni tot november. Plantafstand: 50 x 40 cm.

Meer info
Cavolo Spigariello - Broccoli

Cavolo Spigariello - Broccoli

Spigariello is een broccoli dat speciaal gekweekt wordt voor zijn jonge eetbare bladeren. Het is een van de meest gewilde groente van Italië. De grijze bladeren van de Spigariello Broccoli hebben een zachte zoete smaak. Spigariello wordt in Napels traditioneel gebruikt op pizza met olijven en chili. Bij het verwijderen van de centrale broccoli bloem, begint de plant zijscheuten (spigariello) met  kleine roosjes produceren.

Meer info
Champion Koolraap

Champion Koolraap

Champion Koolraap zaden vanaf eind april tot begin juni buiten op een zaaibed zaaien en na ca. 5-6 weken uitplanten. Of direct op regels zaaien en later uitdunnen. Zaai Champion Koolrapen bij voorkeur elk jaar op een ander stukje grond. Koolraap is ook geschikt als voedergewas.

Meer info
Corella F1 - Winterbloemkool

Corella F1 - Winterbloemkool

Winterbloemkool Corella F1 is een echte tuindershybride van het type Walcheren Winter en kan op het veld overwinteren. Goed zelfdekkend en diepzittende kool. Dit bloemkolenras heeft een goede winterhardheid met vaste, witte bloemkolen. Planten op goed doorlatende en voedselrijke grond. Na de winter goed bijmesten.   Teeltwijze / zaaien winterbloemkool Zaaien: buiten op een zaaibed of onder koud glas van half juni tot half juli. Uitplanten van begin tot half augustus. Oogsten: half maart tot begin mei. Plantafstand: 75 x 60 cm.

Meer info
Corella F1 - Winterbloemkool - 2020

Corella F1 - Winterbloemkool - 2020

LET OP: Aanbiedingzaden ivm aflopende houdbaarheidsdatum 2020 Winterbloemkool Corella F1 is een echte tuindershybride van het type Walcheren Winter en kan op het veld overwinteren. Goed zelfdekkend en diepzittende kool. Dit bloemkolenras heeft een goede winterhardheid met vaste, witte bloemkolen. Planten op goed doorlatende en voedselrijke grond. Na de winter goed bijmesten.   Teeltwijze / zaaien winterbloemkool Zaaien: buiten op een zaaibed of onder koud glas van half juni tot half juli. Uitplanten van begin tot half augustus. Oogsten: half maart tot begin mei. Plantafstand: 75 x 60 cm.

Meer info
Di Sicilia Violetto - Paarse Bloemkool

Di Sicilia Violetto - Paarse Bloemkool

Cavolfiore Di Sicilia Violetto is een Siciliaanse paarse bloemkool.  Deze bloemkoolsoort is een krachtige plant met brede, groene-grijze bladeren en een opvallende paarse, compacte bloemkool. De bloemkool heeft een milde zoete smaak.

Meer info
Donkergroene Putjes Savooiekool

Donkergroene Putjes Savooiekool

Donkergroene Putjes Late Savooie Kool zaden vanaf begin april tot half mei in de vollegrond op een zaaibed zaaien, na ca. 5 - 6 weken uitplanten. Zaai niet al te dik om sterke jonge planten te krijgen, en geef de Savooie Kool daarbij mondjesmaat water.

Meer info